So you think you can BUILD & Domoticube

20-05-20 | Nieuws

Spannende tijden, dat zijn het! Tien woningcorporaties, Netwerk Conceptueel Bouwen, Aedes en ESTI dagen de markt namelijk uit. Hoe gaan we met z’n allen rap 150.000 nieuwe sociale huurwoningen bouwen? Wij voelen ons aangesproken en zijn de So You Think you can BUILD-uitdaging aangegaan.

Innovatie in betaalbare nieuwbouw

Diverse woningcorporaties kunnen op dit moment geen rendabele nieuwbouwwoning bieden voor 1- en 2 persoonshuishoudens. En dus zijn ze op zoek naar een echte doorbraak. De uitdaging? Ongeveer 4000 betaalbare nieuwbouwwoningen voor 1- en 2 persoonshuishoudens (volgens PMC 2 en PMC 7 uit De Woonstandaard). Woningen met een huurprijs onder de eerste aftoppingsgrens van € 634,- (prijspeil januari 2021). Waarbij het resultaat op de investering voor 50 jaar exploitatie substantieel verbetert voor de woningcorporaties.

Geen eenvoudige uitdaging 

Het realiseren van 150.000 betaalbare sociale huurwoningen in Nederland mogelijk maken en versnellen? Voor deze uitdaging is echte innovatie nodig. Anders kijken dan we met z’n allen gewend zijn te doen als het gaat over samenwerken, bouwen en onderhouden. Wat is nodig qua processen, materialen en installaties om in deze tijd daadwerkelijk betaalbare woningen te kunnen bouwen? En kijk je naar de langere termijn, wat gebeurt er dan met bijvoorbeeld gebruiks- en onderhoudskosten? Nog even los van steeds grotere wensen en eisen op het gebied van woonplezier en duurzaamheid…

Het antwoord is Domoticube 

Het anders dan anderen doen, dat is precies in ons straatje! En Domoticube is deze uitdaging dan ook vol aangegaan. Hoewel dit woonconcept zeker ook geschikt is voor toepassingen in hogere segmenten, hebben we alles op alles gezet om te voldoen aan de strenge eisen van dit SYTYCB-initiatief. En we zijn er trots op dat dit ons is gelukt. 

Gebaseerd op 3 pijlers 

Bij Domoticube staat bij alles dat we doen, de mens centraal. Nee, dit is geen vernislaagje of fancy marketinguitspraak, Domoticube is daadwerkelijk ontworpen vanuit de visie van de gebruikersfase. Woninggebruik en onderhoud zijn in het belang van de bewoner gesteld. Daag ons gerust uit hierin. 

Doordat in alles de mens voorop is gesteld, is een zeer doordacht woonconcept voor zowel instroom, doorstroom als levensloopbestendigheid ontstaan. Het doordachte zit ‘m vooral in de aanpak en toepassingen voor optimaal gemak en woonplezier. Het dynamische vooral in de flexibiliteit in opbouw, gebruik en voorzieningen. En dat niet alleen voor nu, maar ook al voorbereid voor de komende 50 jaar.

Altijd werken we vanuit deze 3 pijlers in het Domoticube-DNA; de mens centraal, doordacht en dynamisch. Ook bij deze uitdaging dus. Op donderdag 20 mei jl. hebben we dan ook vol verwachting onze inzending naar SYTYCB gestuurd. 

En nu is het duimen, duim je met ons mee? 

Meer weten over onze SYTYCB-inzending? Bekijk hier de trailer en films of download het bidbook.

Gerelateerde berichten

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Je bent aangemeld en je krijgt nog een bevestiging per email.